OK

Per Johansson ny kanslichef på Läkaresällskapet

Per Johansson, för närvarande utredningschef på Läkarförbundet, tar över som kanslichef på Svenska Läkaresällskapet från och med den 1 september.

– Jag ser framemot uppdraget och att kunna bidra till en bra och effektiv verksamhet, säger Per Johansson. Jag vill också bidra till att stärka sällskapets röst i debatten. Läkaresällskapet ska vara en attraktiv organisation att vara medlem i för Sveriges alla läkare.

Per är statsvetare med doktorandstudier i sjukvårdspolitik och prioriteringar vid Linköpings universitet. Han har tidigare bland annat arbetat som projektledare på Socialstyrelsen och handläggare på Regeringskansliet.

Stefan Lindgren, blivande ordförande i Svenska Läkaresällskapet, är mycket nöjd med resultatet av en vårens stora uppgifter, att hitta en ny chef till kansliet.

– Per Johansson uppfyller i alla avseenden, såväl formellt som personligen, den kravprofil vi sammanställde inför rekryteringen, säger Stefan Lindgren. Hans bakgrund och tidigare erfarenheter matchar mycket väl SLS verksamhetsområden. Jag ser fram emot vårt samarbete och är övertygad om att Per tillsammans med vår kanslipersonal kommer att vidareutveckla det verksamhetsstöd som SLS är beroende av, avslutar Stefan Lindgren.