OK

27/9 Konst & Läkekonst

27 september kl. 18-19.30
Förlänger ett gott skratt och lustifikationer verkligen livet?

Livsstilsfrågor får allt större aktualitet för sjukdomsprevention.
Vårdkostnaderna skenar och resursbrist påtalas ständigt. Därför uppmärksammas allt mer möjligheter som främjar hälsa utan att belasta sjukvårdsbudgeten.
Så om det är sant att ett gott skratt förlänger livet finns här en fantastiskt outnyttjad potential. Vi dissekerar därför möjligheterna att använda humor för medicinskt bruk. Stephan Rössner beskriver humorns fysiologiska funktioner och illustrerar med skådespelaren Lennart R Svensson hur humor kan tillverkas och nyttjas till allmän glädje. Kerstin Hulter Åsberg sammanfattar vardagsvårdens realiteter, när hon berättar om journalgrodor. Henrik Widegren har skrivit en rad uppsluppna sånger somm behandlar vården sett i en skrattspegel och framför dem till eget ackompanjemang.
En munter afton kan därmed utlovas.

Se webb-TV >>

Konst & Läkekonst

Konst & Läkekonst är en programserie som visar skapandeprocessen under inflytande av sjukdom. Läkare och konstnärer inom olika områden framträder.

Var & när? på tisdagar kl. 18 i Läkaresällskapets hus på Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm. Kom i tid, antalet platser är begränsat!

Efter programmet finns möjlighet att äta en lättare middag.
Pris: 150 kr/person (exkl dryck)
Föranmälan till Restaurangen:
08-411 60 50 / 070-717 51 03
bokning(at)restaurang-lakaresallskapet.se

Programkommitté:
Stephan Rössner
Kerstin Hulter Åsberg
Johan Sundelöf