OK

Läkaresällskapets hus

En annorlunda miljö med en fantastisk kombination av genuin jugend, modern konferensmiljö och restaurang av hög klass. Behöver du en central mötesplats för det stora eller lilla mötet över dagen är vi ett självklart val!


Träffpunkt för medlemmar
För dig som bor i eller besöker Stockholm, finns SLS hus på Klara Östra Kyrkogata 10, mitt i city. Här kan du som är medlem anordna sammanträden, konferenser, middagar och fester till reducerat pris. Vi har allt från flera mindre mötesrum till ett stort konferensrum och en rymlig föreläsningssal, 200 personer. Du får även tillgång till bibliotek, läsrum och husets trevliga restaurang.

Kort historik 
Huset är en klenod i svensk arkitektur. Rummen har kvar den inredning som husets arkitekt Carl Westman ritade 1906, men inrymmer nu den moderna utrustning som krävs vid konferenser. Välsmakande måltider intas i den vackra restaurangen med utsikt över Klara kyrka. Hiss finns till samtliga våningar.

Huset på Klara Östra Kyrkogata 10 byggdes på uppdrag av SLS och utformades in i minsta detalj i den jugendstil som då var högsta mode. Sedan dess har huset tjänat som mötesplats för konferenser och som festvåning.

En trappa upp finns föreläsningssalen med plats för drygt 200 personer samt bibliotek, läsrum och mötesrum. Våning inrymmer festvåning och restaurang med plats för omkring 160 gäster. På översta våningen finns fyra mötesrum i olika storlekar och i källarvåningen ytterligare ett par grupprum.

Huset är ett konstverk från fasaden i handslaget tegel och Christian Erikssons granitreliefer i portalen till mosaikgolven, väggmålningar, snidade trappräcken, specialtillverkade lampkronor och ventilgaller. Läs mer >>

Hitta hit! 


Visa större karta

Boka lokal

Boka lokal

För konferens, möten och fest

Vi erbjuder unika lokaler med en tidlös elegans mitt i city.